Awilas


Experimentellt, oväntat och vackert!

Awilas är en duo som med röst och dragspel arbetat fram ett personligt och eget sound i mötet mellan folkmusik och improvisation. Deras musik kännetecknas av lekfullhet, stark närvaro och tätt samspel, ett intimt och utforskande poetiskt landskap som rör sig mellan visor, sånger och improvisatoriska stycken. I oktober 2016 släpptes deras kritikerrosade debut-cd och i mars 2017 vann de  pris i kategorin årets nykomling på folk och världsmusikgalan i Helsingborg. Förutom röster och dragspel används gitarr, klockspel, loopar, kalimba, slagverk och vatten som droppar. Awilas skapar med små medel en stor ljudbild och en egen värld för sin publik.

 Larisa Ljungkrona: dragspel, röst, klockspel

Anki Wallgren: röst, loop, gitarr, kalimba, slagverk

 http://www.awilas.com/

https://open.spotify.com/artist/awilas

https://sv-se.facebook.com/awilasmusic/

 ”Några gånger per år kommer det en svensk skiva som bara knockar mig och nästan inte går att sluta lyssna på. I våras var det Bazar Blås bästa någonsin, ”Twenty”, och nu dök nya duon Awilas debutskiva ”Under Awilas himmel” upp – fantastisk! Sång- och dragspelsbaserad delvis improviserad nyfolkmusik som vågar andas och ta ljuvlig tid på sig fram till sina sagolika urladdningar och handlar om svåra och innerliga sidor av människolivet. Inte på Spotify än, men om någon vecka åtminstone i P2 Världen ”

Per Guldbrandsen  producent P2-världen

 “I regnet faller stjärnor är precis så vacker och stilla som titeln ger sken av. De båda kvinnorösterna svävar och väver sig samman och går omlott kring varandra i något av det vackraste jag hört på en svensk skiva i år.

Timo Kangas, Lira musikmagasin


Workshop

Med nyckelorden process, bejakande, utforskande ger vi en inblick i Awilas sätt att komponera musik. Vi undersöker våra instrument och röster för att hitta nya ljud och klanger.

Stort fokus ligger på improvisationsövningar och olika tekniker för att sätta igång kreativitet och inspiration. Alla instrument och röster är välkomna!