Espíritu Chileno


ESPÍRITU CHILENO

”Med sin rytmiskt sköna musik och sin varma utstrålning sjöng och spelade sig Tania Naranjo och César Peña rakt in i publikens hjärtan”

Med en varm och rytmisk känsla framför Tania Naranjo och César Peña chilenska folksånger och visor. De har spelat tillsammans i mer än 15 år och skapat ett originellt och genuint tonspråk som berör. I  år hyllar de Violeta Parra som skulle blivit 100 år och tolkar chilensk folkmusik, Victor Jara, och Nueva Canción Chilena i nya egna arrangemang Starka, tidlösa sånger och visor om livet, politik och livslång kärlek.

Tania Naranjo växte upp i Santiago i Chile där hon tidigt upptäckte sin passion för, det klassiska pianot och den chilenska folkmusiken. Hon är väletablerad i Sverige som pianist, sångerska och tonsättare som framfört sin egen musik världen över vid solokonserter, med symfoniorkestrar och med sina egna konstellationer, har komponerat för teater, film och Sveriges Radio. Tania framträdde för Chiles president-Michelle Bachelet under hennes officiella Sverige besök 2016. Hon har släppt flera skivor bl.a ”La industria del miedo” och ”Entwined” med Duo Naranjo-Weurlander

César Peña är en chilensk folkmusiker, multiinstrumentalist och musikpedagog. Han har prisats för sitt arbete med Víctor Jaras musik under musik-teaterföreställningen ”Canto Libre”. César är en av Nordens främsta på sydamerikanska sträng instrument. En charango virtuös, gitarrist och en av få som spelar cuatro. Han har varit musikalisk ledare och kompositör för ett flertal teaterföreställningar och har turnerat i Norden och Europa med sitt eget band och i diverse konstellationer.

LÄNKAR: www.tanianaranjo.se

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=ZctJZL6ivvo